Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η Γιορτή των Αστεριών

Το πρόγραμμα "Η Γιορτή των Αστεριών" υλοποιήθηκε από τις εκπαιδευτικούς: Γρηγοριάδου Ελένη (δασκάλα) και Ξυλά Σταυρούλα (εκπ/κός Αγγλικών) με το Γ1 τμήμα του σχολείου μας (σχ. έτος 2014-2015). Επιλέξαμε το θέμα αυτό γιατί θέλαμε να μεταδώσουμε στα παιδιά λίγη από τη μαγεία που ασκεί σε όλους μας ο έναστρος νυχτερινός ουρανός.
Έτσι, πρώτα απ΄όλα είδαμε το ηλιακό μας σύστημα και φτιάξαμε μια αναπαράστασή του δίνοντας στους πλανήτες τα ελληνικά αλλά και τα αγγλικά τους ονόματα.
Εν συνεχεία μιλήσαμε για τους αστερισμούς που βλέπουμε από τη χώρα μας, πως πήραν το όνομά τους και τα αγγλικά τους ονόματα που τα περισσότερα προέρχονται από τα αρχαία ελληνικά τους ονόματα. Μιλήσαμε για τους αρχαίους μύθους που κρύβονται πίσω από τους αστερισμούς και οι μαθητές έφτιαξαν κόμικς με αυτούς στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, επισκεφθήκαμε το Πλανητάριο Κρήτης, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, τους Αστερισμούς και τους συμβολισμούς, καθώς και για τη θέση τους στον νυχτερινό ουρανό.
Τέλος, τα παιδιά απεικόνισαν με φωσφορίζοντα αστέρια τους αστερισμούς σε χαρτόνι σύμφωνα με τη θέση τους στον ουρανό.
Αστερισμοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου